EnglishSrpski

NRK Inženjering d.o.o.

Preduzeće za proizvodnju, istraživanje, razvoj i inženjering u hemiji, biohemiji, biotehnologiji, hemijskom inženjerstvu i procesnoj opremi!


Početna Laboratorija Kontakt

Proizvodi

NOVI PROIZVODI

Azosol (rastvor Azidiola za očuvanje uzoraka mleka) Azidiol je hemijsko jedinjenje sa bakteriostatskim dejstvom koje se preporučuje za očuvanje uzoraka sirovog mleka, koje će se koristiti za kompozicione i higijensko-sanitarne analize.

Da bi se procenila mogućnost korišćenja istih konzerviranih uzoraka mleka za različite analize od strane laboratorija za ispitivanje mleka, ispitana je upotreba azidiola (natrijum azid/hloramfenikol) kao tečnog konzervansa za hemijska, bakteriološka i citološka ispitivanja. Azidiol je dodat odmah nakon muže u polovinu uzoraka, ostali su korišćeni za upoređivanje. Analize su rađene korišćenjem infracrvenog analizatora mleka (Milko-Scan), Bactoscan i Fossomatic brojača. Život mleka je produžen sa azidiolom kako je temperatura skladištenja snižena sa 20 °C do 4 °C. Uzorci za hemijsku analizu sa azidiolom mogu se čuvati više od 15 dana na 4°C i najmanje nedelju dana na 20 °C. Srednji vek trajanja uzoraka za bakteriološku procenu u prisustvu konzervansa varirao je u zavisnosti od temperature skladištenja.

BIOTHYS (Sredstvo za neutralizaciju neprijatnih mirisa)
Od 2019 godine smo distributeri nemačke kompanije BIOTHYS za Srbiju što podrazumeva distribuciju hemijskih sredstava i instalaciju profesionalnih rešenja za neutralizaciju i redukciju neprijatnih mirisa i drugih oblika isparavajućih zagadjenja.

Stop 19 Azidiol je hemijsko jedinjenje sa bakteriostatskim dejstvom koje se preporučuje za očuvanje uzoraka sirovog mleka, koje će se koristiti za kompozicione i higijensko-sanitarne analize.

Da bi se procenila mogućnost korišćenja istih konzerviranih uzoraka mleka za različite analize od strane laboratorija za ispitivanje mleka, ispitana je upotreba azidiola (natrijum azid/hloramfenikol) kao tečnog konzervansa za hemijska, bakteriološka i citološka ispitivanja. Azidiol je dodat odmah nakon muže u polovinu uzoraka, ostali su korišćeni za upoređivanje. Analize su rađene korišćenjem infracrvenog analizatora mleka (Milko-Scan), Bactoscan i Fossomatic brojača. Život mleka je produžen sa azidiolom kako je temperatura skladištenja snižena sa 20 °C do 4 °C. Uzorci za hemijsku analizu sa azidiolom mogu se čuvati više od 15 dana na 4°C i najmanje nedelju dana na 20 °C. Srednji vek trajanja uzoraka za bakteriološku procenu u prisustvu konzervansa varirao je u zavisnosti od temperature skladištenja.




Login Webdesign